Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τετάρτη 17 Ιούλη, ανοιχτή λαϊκή συνέλευση - συζήτηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι 

Σας καλούμε την Τετάρτη 17 Ιούλη,ώρα 19:30μ.μ., στην Πλατεία Καμινίων

σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Στις 11 Ιούνη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφτηκε η διάλυση της ΕΡΤ και η απόλυση των 2800 εργαζομένων της. Με την ίδια πράξη πέρασε στα χέρια του ανεκδιήγητου Στουρνάρα τo σύνολο σχεδόν των δημοσίων οργανισμών, ΔΕΚΟ, λιμανιών, κλπ, με άμεσο στόχο το πούλημα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Άμεσα αναμένονται χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ, ΕΛΤΑ, στα Δημόσια Σχολεία, κλπ, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων Κυβέρνησης-Τρόικας. Συνέπεια θα είναι η παραπέρα αύξηση του κόστους διαβίωσης και η εξαθλίωση όλου σχεδόν του πληθυσμού. Μέρος της καταστροφικής αυτής πολιτικής της νεοφιλελεύθερης χούντας, είναι η ιδιωτικοποίηση στο ρεύμα και στο νερό.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εφαρμόζει πιστά αυτές τις υποχρεώσεις για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Αυτή την πολιτική εξυπηρετούν οι μέχρι σήμερα αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και οι επερχόμενες, καθώς και η μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα μόνιμα χαράτσια.
Το υποκατάστημα της ΔΕΗ Καμινίων απ’ όπου εκδίδονται οι εντολές για διακοπή ρεύματος για όλη την περιφέρεια του Πειραιά, έχει γίνει σημείο αναφοράς των αγώνων ενάντια στα χαράτσια, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια και τις άδικες, αντιλαϊκές διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάνθρωποί μας να βυθίζονται στο σκοτάδι καθημερινά.  
Tο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου, έρχεται να αποτελειώσει το «έργο» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Άμεσο αποτέλεσμα είναι και η αποδόμηση κάθε εργασιακής κατάκτησης (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση εργατικών «ατυχημάτων»).
Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτικής σε κάθε κοινωνικό εργασιακό χώρο είναι η επιστράτευση απεργών (Μετρό,καθηγητές,ναυτεργάτες), η ποινικοποίηση αγώνων και η κήρυξη της απεργίας ως παράνομης.
Πού βρίσκεται η προοπτική μας: Στη Βουλγαρία με προσταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδιωτικοποιήθηκαν Ρεύμα και Νερό, με τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Ένα μαζικό κίνημα ξέσπασε σε πόλεις και χωριά που απαιτεί την επανεθνικοποίηση Ρεύματος και Υδάτινων Πόρων και κυρίως πέτυχε την ακύρωση των αυξήσεων.
Καλούμε σε κοινό αγώνα καταναλωτές, εργαζόμενους και συλλογικότητες, ξεκινώντας με τη συνδιοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης στα Καμίνια για τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,  κλπ.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Όχι στους υπεργολάβους που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
Φτηνό ρεύμα για όλο το λαό. Όχι στις νέες αυξήσεις και στην επιβολή του νέου χαρατσιού.
Δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας (προβλήματα υγείας, οικογένειες χωρίς εισόδημα).
Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος κύρια σε κάθε σπίτι φτωχού, οικογενειάρχη, άνεργου, χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου, μικρομαγαζάτορα.
Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΕΗ, για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να πληρώσει, αλλά λόγω της βίαιης φτωχοποίησής μας δεν μπορεί, να γίνονται διακανονισμοί- χωρίς καμία προσαύξηση ή επιπλέον επιβάρυνση-σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθένα.
Κοινός αγώνας εργαζομένων στη ΔΕΗ–καταναλωτών. Στους μαζικούς αγώνες βρίσκεται η ελπίδα. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για το ρεύμα, την παιδεία, την υγεία, το νερό, τον αέρα που αναπνέουμε, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΡΕΝΤΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ MΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: